2010 m. birželio 27 d., sekmadienis

2 litai


Penktadienio ryta issiruoseme pakeliauti po Zemaitijos krasta, tiksliau apziureti Rusne, Silute, Vente, Sveksna t.t. Pakeliui sustojome Sturmo svyturio kavineje, nes labai uzsinorejome rytines kavos. Diena buvo vesi, apsiniaukus. Uzejus i patalpa (kuri buvo neuzrakinta) buvom pastebeti uz baro stovinciu darbuotoju, kuriems issakeme savo nora isgerti puodeli kavos. Darbuotoja nepriestaravo, kad mes prisestumem, taciau is restorano galo atsklido vyriskas balsas (greiciausiai vadovo): "chebra, mes nedirbame, mums reikia pasiruosti dienai", ale get out of here. Padaveja tik guztelejo peciais ir pasiule prisesti lauke. Nors seimininko nesvetingumas is tiesu pasirode mums nemalonus ir keistas (siaip tai mes ne chebra, o klientai), mes sutikome prisesti ir lauke, nes padaveja pazadejo padaryti tikrai skania kava (taip norejome tos kavos:), deja veliau ja pasimegauti negalejome, nes lauke buvo is ties salta). Sulaukeme pazadetosios kavos, is karto pasiuleme susimoketi, 3 kavos kainavo 18 LT, padaviau 20 LT. Padaveja padekojo ir nuejo, po 5 metru atsisukusi paklause: "tai gal tu dvieju litu nenesti?", aisku, kad pasakeme, kad nenestu, taciau visa kompanija sutiko, kad nesvarbu, kokio dydzio arbata, vis delto palikti ar nepalikti ja sprendzia klientas, o ne padaveja.
Akivaizdzios 3 klaidos:
- nebuvo informacijos klientui apie tai, kad nedirba, o durys atviros (turetu buti uzrasas 'uzdaryta', darbo laikas ar bent jau iejus darbuotojai turejo is karto informuoti, kad nedirba)
- seimininko tonas, frazes, kurios buvo adresuotos klientams buvo netinkamos (viska galima pasakyti maloniai ir neizeidziant kliento)
- neprofesionalu ir nemandagu prasyti palikti arbatpinigiu (graza turi buti atnesama ir paliekama sveciui, o jis sprendzia, ka su ja daryti)

2 komentarai:

  1. Taip! 100% tiesa - ir as ten buvau, viska maciau, salau, kava latte ragavau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man praejusia vasara buvo panasiai, iejus i vidu nebuvo aisku dirba kavine ar ne, paprasiau kavos, sake aparatas dar neijungtas ir kavos dabar nepadarys..Nors oras buvo puikus, butume pasivaikscioje lauke, palauke kol tas aparatas ikais :)

    AtsakytiPanaikinti